Het groenste idee voor Saver

West-Brabant zit vol met ‘slimme koppen’. Vast ook op jullie school. Daarom vragen wij jullie om mee te denken en het groenste idee voor Saver uit te vinden.

Wij vinden dat afval waarde heeft. Je kunt namelijk heel veel dingen die je weggooit nog op een andere manier gebruiken. Een paar voorbeelden die jullie vast wel kennen: Van lege glazen flessen wordt weer nieuw glas gemaakt, blik wordt gebruikt voor de productie van nieuwe metalen voorwerpen en kunststof wordt gebruikt om in nieuwe kunststof producten te verwerken.

De bedoeling is om het deel wat we niet meer gebruiken (restafval) zo klein mogelijk te houden. Dit afval is namelijk duur om te verbranden en veroorzaakt veel CO2.

Nu hebben heel veel slimme mensen in deze wereld al besparende oplossingen bedacht, maar we weten zeker dat we nog lang niet alles hebben uitgevonden. Daarom roepen we de hulp in van jonge mensen (leerlingen uit de groepen 6 en 7 van de basisschool).

Bedenk het groenste idee 

Kunnen jullie iets bedenken wat de afvalberg verkleind, energie besparend is, energie opwekt, zorgt voor een schonere leefomgeving, afvalvrije school?  Noem maar op als het maar een groen idee is. Kun je met je klas het idee uitwerken in de vorm van een maquette of een voorbeeld bouwwerk, tekening (misschien zelfs wel digitaal?) Doe dan mee.

Saver bestaat deze zomer 20 jaar. Dat wordt na de zomervakantie gevierd met een open dag met de titel Future Waste Days op zondag 22 september 2019 (11.00-16.00 uur In Roosendaal). De prijsuitreiking vindt ook op deze dag plaats.

Stuur je Groene idee in voor 7 september. De winnende klas ontvangt een geldbedrag van 500 euro die op school besteed kan worden aan het verbeteren van de leefomgeving of het groener maken van de school.

Regels

  1. Alleen basisscholen uit het Saver-gebied (gemeente Halderberge, Roosendaal, Bergen op zoom, Woensdrecht) kunnen meedoen.
  2. Alleen leerlingen uit de groepen 6 en 7 kunnen meedoen. (dit omdat de prijsuitreiking na de zomervakantie plaatsvindt).
  3. Oplossingen worden beoordeeld door een deskundige jury.
  4. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
  5. De prijswinnaar wordt uitgenodigd voor de open dag, waar de prijs aan de leerlingen wordt overhandigd.
  6. Alleen deelnames die op tijd ingestuurd worden, worden in de beoordeling meegenomen.

Aanmelden

Je kunt hier je bestanden uploaden

(*) is een verplicht veld

NOG

0Days

TOT DE OPEN DAG